torsdag 12 januari 2012

Mysigt besök i hemtrevligt isoleringsrum

Ja de senaste dagarna har, som vanligt känns det som, ägnats åt telefonsamtal till vårdcentralen, bvc och barnmottagningen. Det har även blivit några besök till diverse vårdinrättningar för att visa upp de knottriga utslagen som varit föremål för allas bryderier. Utslagen sitter på Olivia. Hela Olivia. Och inte verkar dom vilja försvinna heller. Igår fick vi sitta i ett isoleringsrum på sjukhuset i nästan en timme innan jag lyckades få kontakt med en mänsklig varelse som i sin tur kontaktade Barnmottagningen. Kort därefter kom en barnläkare och ursäktade sig. Vi hade visst blivit bortglömda. Inte nog med att vi behandlades som pesten, vi blev dessutom bortglömda!! I ett isoleringsrum!! Supermysigt!!
Efter att två barnläkare, en allmänläkare och en bvc-sköterska studerat utslagen kan ingen riktigt säga vad det är. Slutsatsen som dragits är att det troligtvis beror på en virusinfektion, alltså vanlig förkylning. Hmmm, säger jag.

Imorgon fortsätter vi med röntgen och ultraljud av njurar.

4 kommentarer:

  1. Hej! Hur ser dom ut? Thim hade jättebesvärliga utslag i ansiktet länge, fick tom åka till sundsvall med honom, ohc resultatet blev efter att två överläkare på hudkliniken bläddrade i böcker och troligt virus. Jag har några bilder kvar sedan dess.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej. Utslagen är som knottriga prickar. Tyckte att de var mer röda i början, nu är dom inte lika synliga, men dom känns tydligt. Känns som sandpapper. På vissa ställen, som armbågar och knän, är dom större, som upphöjda blåsor, fast inte vätskefyllda. De kliar lite. Hon krafsar ibland på låren och man ser att det blivit små små sår där hon kliat. Utslagen sitter nästan på hela kroppen och på kinderna. Rygg och mage har klarat sig lindrigt undan. Hur var det för Thim, och hur länge hade han besvär?

      Radera
  2. Men nej, vad jobbigt. Kliar de? Hoppas att ni fått något mot dem nu. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kliar lite. Har fått tavegyl. Annars så är det bara att smörja henne med mjukgörande, hennes hud känns som sandpapper. Kram!

      Radera