söndag 7 augusti 2011

BARNMAT - KÖTTFÄRSSÅS MED SPAGHETTI

Har haft dåligt samvete över den stora mängd barnmatsburkar jag serverat Olivia i sommar. Därför tillbringade jag kvällen med att laga storkok av köttfärssås och spaghetti. Det blev 10 portioner av receptet nedan:

400 gram nötfärs
1 förpackning krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 hackad gul lök
2 rivna morötter
2 dl vatten
½ dl Örtkryddor Provencale (frysta)
1½ dl grädde

Koka spaghettin utan salt.

Koka upp vatten, krossade tomater, tomatpuré, lök och morötter. Låt puttra en stund. Tillsätt nötfärsen och låt den bli genomkokt (ca 10 min). Tillsätt därefter örtkryddor och grädde. Smaka av med lite peppar. Mixa tillsammans med spaghettin till önskad konsistens.

Nu hoppas jag att detta faller fröken Olivia i smaken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar