torsdag 25 augusti 2011

FEBER - FORTSÄTTNING FÖLJER

Det har gått några dagar sedan jag skrev något inlägg. Orsaken till det är att Olivia (och jag) blev inlagd på Barnavdelningen på sjukhuset förra fredagen. Som jag tidigare skrivit som fick Olivia feber lördagen den 13 augusti, och hade feber fram till onsdag. Hon var då feberfri under hela onsdagen men sedan på kvällen återkom febern med besked. Termometern steg över 40 grader även på torsdag och fredag. På fredagen kontaktade jag Barnmottagningen på sjukhuset och vi fick komma in för undersökning och provtagning. Det slutade med att vi blev inlagda på barnavdelningen för att utreda och behandla Olivia. Vi blev ledsna och oroliga över det beslutet. Det var inte vad vi hade förväntat oss. Det kändes ändå skönt att det äntligen skulle göras en ordentlig utredning. Olivia har ju haft minst nio feberperioder sedan början av juni, och vi har åkt fram och tillbaka till vårdcentralen hela sommaren utan att få några tillfredsställande förklaringar till febern.

På sjukhuset togs en mängd olika prover på urin och blod. Man kände och klämde och lyssnade på lillan, och vi svarade på frågor. Det gjordes ultraljud på njurarna och lungorna röntgades. Lungröntgen visade att Olivia hade lunginflammation på ena lungan, så antibiotika sattes in intravenöst. Olivia var inte alls samarbetsvillig under undersökningarna. Det var fruktansvärt att behöva hålla fast henne medan hon skrek och kämpade för att komma loss. Olivia och jag fick stanna på sjukhuset i fyra dygn. Mestadels var vi isolerade eftersom Olivia dessutom var förkyld och det fanns många spädbarn på avdelningen.

Här sitter lilla hjärtat i sjukhussängen med ett besvärligt bandage på armen. 


Det är dock inte sannolikt att det är lunginflammationen som har orsakat alla febertoppar utan läkaren misstänker reflux i urinvägarna. Det innebär att urin rinner tillbaka till njurarna från urinblåsan. Detta ska utredas grundligare om någon vecka. Imorgon ska vi på återbesök och kolla CRP (en slags snabbsänka som visar hur kraftig infektion man har i kroppen), urinprov ska lämnas och framtida undersökningar ska diskuteras.

Olivia har fått låna sjukhusets leksaker. Mamma hade fullt upp med att roa lilla hjärtat hela dagarna.

Det har varit en hemsk tid, inte bara tiden på sjukhuset, utan hela sommaren. Oron har varit bedövande och påverkat hela familjen enormt. Ovissheten har varit det värsta. Att inte veta vad hon drabbats av. Vi har ju fortfarande inte fått några svar men det känns som att vi är på god väg.

Här är pappa och storasyster Isabelle på uppskattat besök.
Mina tre älsklingar!

1 kommentar:

  1. Hoppas såå att "lillpluttan" får vara frisk nu, fy så jobbigt hon och ni har haft det. Ses när ni är redo för att ses:)

    SvaraRadera