torsdag 27 oktober 2011

ATT SKYLLA PÅ VÄDRET

Och så kom regnet. Jag undrade precis när det skulle hända. När skulle de soliga, men kalla, höstdagarna ersättas av gråkallt och dimmigt regn? Det har ju varit så underbara dagar den senaste tiden. Men man vet ju att det kan ta slut när som helst. Har försökt tagit vara på dessa ljuva dagar. Varit ute mycket. Promenerat, både långt och kort. Vill inte att dom ska ta slut. Men så en dag är det slut på gyllene höst. Då kommer den där hösten som jag inte gillar. Men man får ju inte bestämma vädret. Termometern har ju sjunkit till minusgrader flera dagar nu. Men jag är inte så rädd för kylan. Den där som väntar på oss längre fram. Det är värre med mörkret. Och visst har det blivit mörkt på morgnarna.

Idag var vi på BVC och fick Olivia kontrollerad och godkänd. Hon fick även två vaccinationssprutor. En spruta i varje lår. Det gick bra. Några tårar kom, men hon glömde bort sticken rätt fort. Nu väger hon 10,45 kg och är 78 cm lång. Det återstår att se om hon får någon feber. Efter BVC-besöket åkte jag och Olivia till mormor Carin och bjöd in oss själva på lunch. Det var, som vanligt, trevligt. Olivia var inte still många sekunder. Hon for omkring som en raket. Varje låda och skåp skulle undersökas. Sladdar skulle dras i och tidningar rivas i. Hon var överallt. Hon somnade av utmattning i bilen på väg hem. Väl hemma så fortsatte hon att sova i våran säng i nästan en och en halv timme. Jag kan erkänna att även jag sov.

Vad gjorde Isabelle då? Jo hon var hos farmor och farfar tillsammans med kusin Ida. De åkte till Knasiga kojan och röjde runt där under en massa timmar. Det brukar inte vara lätt att få hem Isabelle därifrån. Det har hänt att man fått bära ut henne under högljudda protester. Undrar hur det gick denna gång?

Vid middagsbordet idag var det två trötta och griniga tjejer som triggade varandras gråtutbrott. Kanske hade den ena haft lite för roligt på Knasiga kojan och kanske hade den andra känningar av dagens vaccination. Kanske var det vädret... Hur som helst så var det helt kaotiskt. Men nu sover dom små trollen. Så skönt.

En trött trio.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar